søndag 7. september 2008

Brownies
I det siste har jeg testet en del forskjellige brownies oppskrifter i jakten på å finne den perfekte brownies. Jeg har begynt å nærme meg, men er enda ikke helt fornøyd. En oppskrift er enda uprøvd, men skal testes i løpet av uken. Det skal visst nok være den ultimate oppskriften på Brownies.
.


Verdens beste brownies

Ingredienser:
115g smør, pluss ekstra til formen
115g kokesjokolade brukket i biter
300g lyst strøsukker
En klype salt
1ts vaniljeessens
2 store egg
115g hvetemel
2ss kakaopulver
100g hvite sjokoladepletter

Karamellsaus:
55 g smør
225g lyst strøsukker
1,5dl melk
2,5dl kremfløte
1,5dl lys sirup
220g kokesjokolade, brukket i biter

1. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og kle bunnen av en 18cm firkantet kakeform. Ha smør og sjokolade i en ildfast bolle. Sett bollen over en kjele med småkokende vann til sjokoladen har smeltet. Avkjøl raskt. Rør inn sukker, salt og vaniljeessens. Tilsett egg, ett om gangen. Rør godt etter hvert egg. Bland godt om.

2. Sikt mel og kakaopulver inn i røren. Rør sammen til det blir jevnt. Rør inn sjokoladepletter. Fordel røren i formen. Stek i stekeovnen 35-40 minutter, eller til overflaten her jevn farge og det nesten ikke fester seg deig på en cocktailpinne som stikkes inn i midten. Avkjøl raskt.

3. Lag sausen: Ha smør, sukker, melk, fløte og sirup i en liten kjele. Varm langsomt opp til sukkeret er oppløst. Kok opp og la det koke under omrøring i ca 10 minutter, eller til blandingen er karamellfarget. Ta kjelen av varmen. Tilsett sjokoladen, og rør sammen til det blir jevnt. Skjær kaken i ruter og server med sausen til.
.

6 kommentarer:

Bak en Sky sa...

Denne skal jeg jaggu prøve!!Så skikkelig godt ut!Jeg har også baket en del i dag. Har hatt med familien på skogtur.Da må man ha kake og friste med!!

Ha en fin dag i/på Smineset

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Takk for deilig oppskrift,-den skal jammen prøves ut i kveld:-)

Ha en flott søndag videre!

Marit - Som Mine Dager Er sa...

Hei. Takk for at du deler din oppskrift på en av verdens beste kaker. Jeg trodde jeg hadde en som var kjempegod, men jeg må sannelig prøve ut denne også. Takk skal du ha ;-)

vibeke sa...

NAM-NAM!...
Denne må prøves:o)
Herlig med nye oppskrifter,TAKK.

Klem

CosiFanTutta sa...

Ja, takk, to av de :o)
Ha en fin kveld!

prinsesselinn sa...

ser kjempegodt ut,,,
hadde det bare ikke vært det at akkurat nå er jeg relativt kvalm etter et litt for stort oreo kake stykke...
Man lærer da aldri...
God uke.