søndag 1. november 2009

Lasagne, lys og varme....


I dag har det igjen vært full fart her hos oss. Storebror var invitert i bursdag til ei jente fra barnehagen, samtidig som jeg fikk besøk av en barndomsvenninne som mellomlandet her i Bodø på tur til Trondheim. Serveringen bestod i Lasagne laget fra "scratch", noe hennes sambo lurte på om faktisk var en mulighet.... (Er ikke det en patentbelagt Toro-oppfinnelse?;-)

Han var meget skeptisk, men jeg tror han syntes det var godt (kanskje ikke helt som Toros, men dugelig...!?).

Jeg synes den er nydelig og like lett å lage som Toros (nesten, i alle fall...).

Hjemmelaget lasagne

Kjøttsaus
400 g kjøttdeig
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 liten løk
2 ts tørket oregano
2 bokser knuste hermetiske tomater
7-8 dråper tabascosaus
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ss balsamicoeddik

Ostesaus
30 g smør
2 ss hvetemel
3 1/2 - 4 dl melk
1 ts salt
nykvernet pepper
1/4 ts muskatnøtt
300 g hvitost
50 g parmesan
9-12 lasagneplater

Sett stekovnen på 200 grader.
Brun kjøttdeien i en stekepanne sammen med olivenoljen. Finhakk hvitløk og løk og stek sammen med kjøttet. Ha i oreganoen og la det hele surre i noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene til sausen, og la det småkoke i 10 minutter.

Lag hvitsaus ved å smelte smøret i en kasserolle og tilsett melet. Spe med melk, litt etter litt. Ha i krydderet og la sausen småkoke i 7-8 minutter. Tilsett 2/3 av osten (raspet). Resten skal benyttes på toppen av lasagnen.

Benytt en ildfastform på ca 22x27 cm. Fordel først litt av kjøttsausen og deretter ostesaus og lasagneplater. Gjenta 1 til to ganger og avslutt med kjøtt- og ostesaus og resten av osten.

Stek i 25-30 minutter og la den hvile i 5-10 minutter før servering.


Jeg samler på Egersund fajanse og dette er noen av delene. Liker den helt enkle kremhvitefargen med litt krakkeleringer. (Vasen er fra Norden).Dette duftlyset kjøpte jeg på Den blå dør og anbefaler det på det sterkeste. Det lukter utrolig godt. Det er fra Wax lyrical og kan kjøpes her.


Husbonden skulle egentlig kommet hjem i dag tidlig, men sitter i stedet strandet ett eller annet sted på østkysten av Unaiten, men jeg er i ferd med å surne fullstendig... Vel vel, alt er glemt om hundre år!
God natt! ;-)

7 kommentarer:

tusentanker sa...

Hei! jeg tillater meg å legge meg som følger av din utrolig inspirerende blogg:-) du har det kjempekoselig!! Gleder meg til å følge deg videre! :-) klem

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

Hei!
Så flotte bilder =) Og lasagnen var sikkert kjempegod!! Jeg sverger til Toro når det kommer til det ;-) Haha, jeg er vel toros beste venn tror jeg! Kommer seg nok etterhvert!

Aah, så kjipt at ikke mannen er kommet hjem. Vet hvordan det er, har selv reisearbeidermann! Håper han snart er hjemmme =)

Ha en flott mandag!
Klem Jorid

marte sa...

Ha ha....patent fra Toro...hjemmelaget lasagne er jo utrolig godt. Fine bilder!!

Linda sa...

Heisann.
Nydelige bilder!!
Lasagnen hørtes knallgod ut!

Håper at mannen er på plass nå da:)

Ha en fin kveld:)
Klem Linda

liven sa...

Heisann!!
Hjemmelaget lasagne er kjempegodt...selv om jeg ofte tyr til TORO ja!!
Så fine bilder her hos deg.....og det kurvbrettet har jeg også! Nettopp hentet det hjem fra sommerstedet mitt...skal gjøre nytten her nå!!

ha en fin uke :o)

farmor sa...

det er så bra med alle matoppskriftene du legger ut på bloggen, fortsett med det. Håper sønnen min er kommet hjem, slik at du får avlastning. Kjempehyggelig med halloween, det så så koselig ut. Slit deg ikke ut før dåpen, vi kan spise kjøpingsboller også. Gleder meg til fredag.

mali-mo sa...

Hehee, akkurat lasagne er faktisk noe eg aldri kjøper ferdig, men jeg må innrømme at etter at jeg forsøkte Dolmio pastasaus er det den som nå havner oppå spaghettien oftere og oftere ;) Er nok belastet, etter å ha vokst opp med en hjemmeværende mor har jeg nok blitt vant til hjemmelaget mat ;)

Er ikke helt sikker på om jeg har fått gratulert deg med den lille nydelige jenten din. Har tenkt på dere, men så har jeg ikke helt vært klar for å se babybilder...men et steg om gangen. Og jegville så gjerne gratulere deg ;) Hun er jo bare helt helt utrolig skjønn, nyt henne! Og lykke til med dåpsforberedelsene. Håper det blir en flott dag.

Klem fra meg.