fredag 13. november 2009

Biscottis from heaven!!!Dagen i dag har stått i "matens tegn" med en liten tjuvstart på julefeiringa... Til middag har vi hatt nydelig lutefisk fra Værøy med "alt" til. Bacon, ertestuing, sennep, sirup, brunost og mandelpotet.... Nam!Da har jeg for første gang prøvd meg på Biscotti. De ble utrolig gode og er nettopp ferdige. Jeg sitter å ser på "Nytt på nytt" mens jeg dypper nammekakene i portvin....Biscotti

400 g hvetemel
350 g sukker
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 klype salt
3 egg romtempererte
2 eggeplommer

200 g mandler (skoldet, ristet og grovhakket)

Bland alt det tørre. Ha i egg og bland godt. Kna godt i 5 minutter og tilsett mer mel om deigen fester seg på benken. Bland mandlene i deigen og lag to pølser som er ca 5-6 cm i diameter og legg de på bakepapir. Stek på 170 grader i ca 30 minutter.

Ta ut av ovnen og reduser varmen til 150 grader. Skjer pølsene i 1-2 cm tykke skiver. Gjerne på skrå. Legg dem på bakepapir og stek i ytterlige 15 minutter.

Avkjøl kakene på rist og nyt til kaffen eller ett glass portvin!

GOD HELG!!! ;-)

4 kommentarer:

Camilla at home sa...

Mye god mat her ja! Ha en riktig fin helg:)

Stine sa...

Prøvde meg på biscotti en gang jeg også, de ble veldig gode, men dine ser mye bedre ut utseendemessig! Skal teste ut oppskriften din en dag :)

GRACE sa...

De så veldig gode ut...må kanskje prøve ut oppskrifta... Passer de godt til tapas tror du?

Beautiful world sa...

Oooo! Har bare kjøpt bittesmå poser med biscotti på delikatesseforretninger! Dette blir spennende. TUSEN takk for at du deler denne oppskriften!

GRACE: Tror ikke de passer til tapas. Det er en dessertkake/kjeks, mer til søtlig vin eller sterk kaffe.
Her er noen forslag til søte viner: http://www.cookiesitalian.com/page/974070