torsdag 28. august 2008

Samlemani og serviser
Jeg lider av et snev av samlemani. Ikke i så stor grad som enkelte av mine forgjengere, hvor ett helt livs dogåing kunne dokumenteres gjennom dorullhylser (som man selvsagt skulle lage dorullnisser av og dermed måtte ta vare på). Vi kunne fint forsynt en middels europeisk by med dorullnisser. Men nok om det. Hos meg arter det seg mer i form av serviser. Jeg er ivrig samler og får hele tiden lyst på noe nytt. Men jeg prøver å begrense meg og har klart å bestemme meg for noen få serviser jeg ønsker å samle på.
.

Det ene serviset mitt har riktig nok ikke jeg samlet på. Det er arvegods og er ett av de servisene som jeg aldri tør bruke. Leste for en tid tilbake her i bloggeverden om at vi må bruke ting vi synes er fine, "Lev i dag"-prinsippet, og jeg er hjertens enig. Når jeg leste det tenkte jeg med en gang på dette serviset. Jeg har tatt det frem på nyttårsaften, men måtte slutte med det da jeg holdt på å få hjertefeil og skjemme meg fullstendig ut med å plukke det ut av hendene på de som hadde fått litt for mye Cognac...


Serviset er fra Porsgund, men jeg vet ikke hva det heter. Kanskje noen i bloggeverden vet det?


Det andre er mitt eget bryllupsservise og heter Nathalie fra Porsgrund. Synes det er enkelt og lekkert og kan lett kombineres med middagsserviset jeg samler på.


Middagsserviset mitt er Pillivuyt. Det jeg liker godt med dette serviset er at det finnes så utrolig mange deler til det og det at det er helt enkelt.Når det gjelder hverdagskrus har jeg falt for Stelton. Synes de er tøffe, enkle og klassiske (også er de gode å drikke av ;-)
.
Det jeg sikler på for tiden og som jeg ikke her en eneste liten del av engang er Wedgwood Polka Dot. Synes det er helt fantastisk sååå søtt, nesten til å spise opp.... :-)
Tenk! Nå er det snart helg igjen.... Ønsker alle en fortsatt fin dag!

16 kommentarer:

lykkehuset sa...

wow, for noe herlig gammelt porselen. Kjempe søtt!

A-mora sa...

Heldige du som har så fine serviser. Synes begge badene dine er fine jeg. Ha en fin kveld. Å stryking av duk på bordet må du bare prøve.

Blå-hvit samlemani sa...

Kjempeflott servise du har arvet... Jeg lider av samme sykdommen, elsker serviser, og ønsker meg nye hele tiden...

Jeg ønsker meg Vera Wang sitt servise fra Wedgewood. Det vil jeg ønske meg til jul tror jeg. Hvor jeg skal plassere det vet jeg ikke ennå...

Line sa...

Kjempeflotte servicer. Lid nok litt av same sjukdommen her og. Var nett på Perfect Home party, og det blei då selvfølgelig: SERVICE!!
Har ikkje lansert det i heimen enno, for eg reknar med at det vert litt *sukk og stønn, no igjen*stemning...

Veronica sa...

Heisann:)
Skulle gjerne ha vært på kaffe eller middag hos deg...;)
Kjempekule de stelton krusene:)
God helg!

Bak en Sky sa...

Kjempe fine serviser. Herlig å ha ting å samle på. Selv ar jeg en liten svakhet for tekanner. Er alltid på utkikk etter en nydelig kanne;)

De stelton krusene har jeg aldri sett før. Har kaffekanne fra stelton, men aldri sett koppene. Skulle ha gjerne ha hatt de;)

Ha fin dag!!
Klem fra Ingunn

MOLLY sa...

Sukkk...jeg la igejn den lange kommentaren....og borte var nettet....

Anette sa...

Masse flotte serviser....det er noe som er kjekt å samle på!
Jeg er helt lik selv :) Det Polka Dot var helt nydelig og jeg må nok ha noe av det en gang ja :)
Steltonkrusene så veldig gode ut, noen krus er bedre enn andre å drikke kaffe av....men det MÅ være krus ellers blir det feil smak på kaffen :)

God helg!

Klem Anette

Camilla at home sa...

Kjempeflott porselen! Det ligger en award til deg på bloggen min, gjør ingenting om du ikke sender den videre, det blir jo en del av de vandrende rundt her i bloggeverdenen etterhvert, men du skal ha mye skryt for den fine bloggen din iallefall:) Ha en flott helg:O)

CosiFanTutta sa...

Altså, jeg skulle til å si at jeg ikke helt forstår sånne samlemanier, men kom på at jeg samler jo jeg også, vesker, bøker, cd'er... Serviset var søtt :o)
Liker måten du tar bilder på, har sagt det før, du har en helt egen stil. Bare hyggelig og velfortjent med award. God helg!

StrandviksVillan sa...

Hejsan! Första gången jag hälsar på och måste säga att du har ett väldigt vackert hem! Gillar verkligen dina möbler, detaljer, färger... Vackra foton tar du också!

Ha en trevlig helg!

Lynetmor sa...

Hei, så mange fine serviser :-) Ønsker deg en fin helg :-)

LillaL sa...

Så mange flotte serviser, det du har arvet var nydelig! Ikke rart du er redd for å bruke det. Må si at å samle på serviser er litt mer fornuftig enn tomme doruller, hehe... Synes jeg ser alle dorullnissene!

God helg:)

Tiril sa...

Lekkert servise, det egner seg ikke når sterkere saker serveres.
Pillivutt derimot står for en støt, selger det selv i butikken min.
Ekstra kjekt å se så sanselig å flott du har dandert det,
Kjempeflott blogg du har, ser der er mange gobiter hos deg.
Ha en kul helg.

Torilpia sa...

Hei igjen :o)
Må bare få si at det gamle blomsterservicet ditt er helt nydelig - jeg elsker blomstret porselen .. :o)
Når det gjelder dorull-nisser finnes det en del av dem her .. tre nye hvert år .. minst .. prøver å gå over til andre varianter som kongler eller isoporkuler, men .. :o) Er jo litt søtt også - når ungene er små i alle fall ..
Hadde ikke klokka vært så mye skulle jeg ha funnet frem finkopp eller krus og tatt en kopp kaffe jeg også. Blir så mye mer kos når en pynter litt til tross for at en sitter aleine :o)
Ha ei kjempefin helg!!

DisintegratingMe sa...

Hei,
Vi har et helt middagservise med samme blomstrete mønster fra PP stemplet 1951-1961 som vi skal selge. Vi snakker 14 store middagstallerkener, 12 forrettallerkener, dype tallerkener i 2 str (12 av hver), 4 runde serveringsboller, 2 ovale serveringsfat og 2 sausenebb. Ring 98207051 hvis du er interessert.