tirsdag 12. mai 2009

Suksessterte


Suksessterte er en av mine favorittkaker. Synes den er knallgod, lett og lage og ikke minst, den kan fryses, noe som kommer inn handy i disse dager. Når man er gravid og har bekkenløsning nytter det ikke å satse på at man holder ut baking og feiring samme dag. Så da baker jeg utelukkende kaker som egner seg til frysing og så er alt klart til feiring og verten kan stille utvilt og fin!?



Suksessterte

Bunn:
4 eggehviter
150 gram melis
150 gram mandler

Krem:
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 gram sukker
1 ts vaniljesukker
150 gram smør

Bland inn melis og malte mandler i stivpiskede eggehviter. Fyll røren i en form, 22-24 cm i diameter og stek ved 160 grader i 30-35 minutter. La bunnen avkjøles.

Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over svak varme og rør til kremen akkurat koker opp og tykner. Avkjøl kremen og rør inn mukt smør. Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne ved et opphold i fryser.

Legg bunnen på et serveringsfat. Bre kremen over og form topper i kremen som pynt. Rasp gjerne litt sjokolade over.


Noen detaljer fra kjøkkenet vårt...

Ønsker alle en super dag!

8 kommentarer:

Guttemamma sa...

Den skal jeg jammen bake til 17.mai,må stille med kake både i barnehagen og på skolen....det gule skal vel ikke fryses eller...?(ikke le)

Guttemamma sa...

..altså når den er påkaken..

Jannicke sa...

..den kaken er så god!!
Har aldri bakt den selv...
Det må det bli en ordnings på!! ,o)
Klem J.

Som mine dager er sa...

Bærret lækkert! Suksessterte hører denne tiden til. Med konfirmasjoner, bryllup og alle andre høytider. Suksessterte en en innertier i så måte, og jeg elsker den kaken.

Klem fra Marit

Sommerlyst sa...

Helt klart en suksess den kaken der. Kjempe god og Jon sin favoritt også ;)...

Klemz.....

Anonym sa...

Nam nam nam!! Elsker suksessterte!!

Nå kan jeg også prøve å lage den! alltid fått den servert tidligere!

Ha en fin dag! :)

Klem Line.

Karna sa...

Mmmmmm...så god ut, men nå er det full skjerpings før sommeren her, så den tar jeg ikke sjangsen på å bake...ligger den i fryseren så ryker den til en ettermiddag etter luren...og det går jo ikke....

Kristine sa...

No fekk eg lyst å bake:)
Takk for inspirasjonen!
Ha ein fin dag vidare:)