lørdag 10. mars 2012

Wichita Mountains


For noen uker siden dro vi på tur til Wichita Mountains. Det tar ca en time å kjøre dit fra her vi bor. Det er wild-life reservat i fjellene og store områder hvor mennesker ikke kan ferdes. 

Midt oppi fjellene ligger det rester etter en nedlagt gruveby. På slutten av 1800-tallet/ begynnelsen av 1900-tallet fant de gull i fjellene her, men de fant fort ut at det var ikke så mye og dyrere å utvinne enn hva de fikk for det, så da pakket gullgraverne snippveska si (eller hva de nå enn brukte) og dro videre. 

Det som står igjen nå er en fantastisk burger-restaurant som serverer USA's 3. beste burger (og det er noe å skryte av, for her borte kan de burgere!). De har egen Ranch med Texas Longhorn og bruker bare helt rent kjøtt. De serverer også en helt nydelig hjemmelaget iskrem med peach-kobler... 

Stilen er mildt sagt rustikk, og man må komme tidlig, for hvis ikke står køen for å komme inn langt utpå gata, men det er verdt å vente...Bøffel og flere andre dyr var utryddet fra området, men er nå tilbakeført. Heldigvis! Her kan man se bøfler og Texas Longhorn på nært hold (litt i nærmeste lager, spør du meg). Bøfler er utrolig digre dyr!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du har en kjempefin blogg:-) veldig spennende å lese om livet deres i USA.

Klem fra Gro

Sommerlyst sa...

Tuller du bare, eller var det virkelig en burger resturant der? ;)

Obat Vimax sa...

i like this blog and article, thanks for sharing. Vimax Canada