lørdag 11. september 2010

Indian summer
Det er nesten ikke til å tro så fint vær det har vært de siste dagene. Det er varmt og godt og vi kan sitte ute på utekafe og i hagen og i det hele tatt kanskje snike av oss ull-longsen en dag eller to... I fare for å banne i kirken er det nesten så det er irriterende for vi lå an til å ha tidenes klagesang utover høsten, med den elendige sommeren som hovedtema. For er det en ting vi liker (selv om vi ikke vil innrømme eller erkjenne det) så er det å klage på været. Da blir vi ivrig og selv de som ikke husker middagen blar opp med fakta om sommeren '84 da det haglet på St.Hans-aften eller juli 94 da snøen la seg for godt det året...


Selv husker jeg godt at jeg og mormoren min badet i Gardsvannet på gården deres den 15. september. Jeg husker hun sa til meg at "dette må du huske" for så varmt hadde hun aldri opplevd at det hadde vært så sent på året.

Noen "velger seg april", men av alle tider på året tror jeg jeg velger meg "Indian summer". Den kommer sjeldent, når vi som minst venter det og sprer forundring og glede. Og når den ikke kommer, legger vi ikke merke til det i det hele tatt...


3 kommentarer:

Monica sa...

Herlig beskrivelse av årets sommer! Denne uken har vært fantastisk! Man trenger visst ikke bo lenge i nord norge før man blir i overkant opptatt av vær og vind...i løpet av mine 30 år på Østlandet har jeg ikke snakket så mye om været tilsammen, som de 6 mnd'ene jeg har bodd her;))

farmor sa...

Endelig er jeg på nett igjen. Har fått ny PC da den gamle sa takk for seg. Har bladd meg gjennom bloggen, så nå er jeg oppdatert. Flott sofa, gleder meg til å prøve den. Nydelige bilder av barnebarna, det av min flotte sønnesønn må jeg ha.Her går livet sin skjeve gang, høsten har plutselig kommet. Jeg har startet ominnredning av vårt byhus, da jeg fikk fortalt at det ikke var et koselig hjem, men at det så ut som noen bare hadde kastet noen møbler inn. Jeg er helt enig, så nå har jeg tatt fatt på problemet.Er blitt en ivrig IKEA bruker og de har mange tøffe møbler. 1 prioritet er fortsatt landet. Ha det bra, hils alle, klem ungene og vi høres senere.

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Mmm, det är det som är så lyxigt med hösten: kantareller :-)

Trevlig kväll, kram Lina