torsdag 3. juni 2010

Verdens aller aller beste konfektsjokkiskake - I give you ..... dammdamdadam...... DRØMMEKAKEN!




Overskriften er helt uten overdrivelser! Dette er den absolutt beste kaken jeg vet om...

Oppskriften har jeg fått av en venninne av meg som igjen har fått den av moren til en barndomsvenn. Denne damen er av typen pertentlig husmor som tar bilde av og dokumenterer alle kakene hun noen sinne har bakt.

Dette kom venninnen min til gode da hun skulle gifte seg for noen år siden og ringte til damen for å høre om hun kunne bake kaken hun hadde smakt 15 år tidligere i en konfirmajon. For meg hadde det vært helt umulig å lokalisere hverken oppskrift eller i det store og hele hvilken kake det dreide seg om, men ikke for denne damen, nei.

Long story short, her er oppskriften. Nyt den!! (Det er ikke lov å tenke slanking eller kalorier eller noe lignende i nærheten av denne kaken..., det er nesten å regne som en majestetsfornærmelse!)




Drømmekaken

Handleliste:
600 gr Dronningsjokolade
4 dl kremfløte
1 ts bakepulver
400 gr sukker
225 gr smør
400 gr hvetemel
3 egg

Kakebunn:
350 gr dronningsjokolade brekkes i biter og blandes med 3/4 dl vann og 225 gr romtemperert smør. Dette smeltes sammen i vannbad og røres sammen til en glatt krem. Avkjøl.

Pisk 3 egg og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk alt luftig. Ha 1 ts bakepulver i 400 gr hvetemel. Rør inn mel m/bakepulver og 400 gr sukker vekselsvis i sjokoladeblandingen.

Fyll røren i smurt og strødd rund form (ca 24 cm). Stek på nederste rille ved 170 grader i 45 - 50 min. Avkjøles på rist.

Trøffelkrem:
Smelt 150 gr dronningsjokolade. Avkjøl. Stivpisk 2 1/2 dl kremfløte og rør inn i den avkjølte sjokoladen litt etter litt til en glatt krem.

Del kakebunnen i tre lag som legges sammen med trøffelkrem mellom lagene. Kaken settes i kjøleskap i en halv time.

Glasur:
Kok opp 1 1/4 dl kremfløte. Ta den av varmen og bland inn 100 gr hakket dronningsjokolade. Avkjøl litt.

Sett den kalde kaken på en rist. (Legg gjerne ett bakepapir under risten). Hell glasuren over og stryk den raskt utover med en bakespade eller en bred kniv. Sett kaken over på ett fat og inn i kjøleskapet. Når glasuren har satt seg pyntes kaken etter ønske.



Enjoy!!!!

6 kommentarer:

Lille Persille sa...

Mmmm, så nydelig ut!
Alltid godt å ha gode, gjennomprøvde oppskrifter på lur:)

Kjempefin blogg du har-legger meg til hos deg.

Ha en fin dag:)

Casa di Caro sa...

Denne så bare heeeelt fantastisk ut, og smaker sikkert minst like god som den ser ut!!
Må prøve denne i nærmeste framtid :-)

Du har en fin blogg som jeg har fulgt en stund :-)

Ha en fortsatt fin kveld :-)

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Mmmmm, det vattnas i munnen! Tack för receptet, det måste provas :-)

Ha en trevlig fredag!
Kram Lina

Torill sa...

ohlala. Må prøve den! Kan tipse deg om Dronningens festkake kor oppskrifta er på innsida av Dronningssjokoladen 200 gr.

Vatn i munnen...

Avdelingen sa...

Denne oppskriften er herved lagret under favoritter! Nam!

Anonym sa...

Kan denne fryses?