søndag 1. mars 2009

Helgekos :-)


På lørdag hadde min kokkelerende mann smekket sammen en utrolig god amerikansk versjon av fajitas. Det var nydelig med maislefser, stekt løk og paprika, chilibønner, kylling, biff i skiver, gjemmelaget guacamole osv. Det var nesten så jeg ble litt irritert for vi har vært sammen i over 5 år og dette er en rett han tydeligvis har kunnet hele tiden (fra sin tid i USA) men funnet for godt å vente til nå med å lage til meg.... hmmm ;-/ Utrolig digg! Tusen takk, skatt. La det ikke bli like lenge til neste gang!!!


Som disse bildene tydelig viser har vi snø i bøtter og spann. Disse bildene er tatt ut gjennom vinduet. Nydelig!

En liten mann i sinkbaljen med prinsekrone (fra karnevalet i barnehagen)....


Nå står sagogrynsgrøten og koker på kjøkkenet, mens 5 mila er i full gang. Sånt får jeg søndagsstemning av. Etterpå skal vi til Badeland og kose oss!
.
Sagogrynsgrøt
1 l helmelk
75 g sagogryn
2 ss sukker
1 ts salt
(Mandeldråper)
Kok opp melk og ha grynene oppi. La det hele koke under omrøring i 20-30 min. Ha i sukker og salt og mandeldråper om ønskelig. Server med rødgrøt. Nam!!
.
Sagogrynsgrøt minner meg om farmor som pleide å lage det til dessert. Jeg kan til og med huske første gang jeg smakte denne nydelige grøten. Det var på en holme i skjærgården utenfor Vestbygd som heter Silsand-øya. Det var sommer og sol og varmt og jeg dro ut dit med båt sammen med farmor (vi var på hytta i Vestbygda). Det var masse folk der som badet og solte seg. En barndomsvennine av farmor hadde med seg en stor gryte med sagogrynsgrøt som jeg fikk så mye jeg ville av. Så godt som det smakte da, kommer det aldri til å smake igjen!
Takk for at du tittet innom! :-)

5 kommentarer:

Guttemamma sa...

Den desserten minner meg sånn om barndommen..:-). Mormor laget ofte sånn!! Ha en fin kveld, klem

Anonym sa...

Så god snadder maten fra din mann så ut! :) Nam nam! Ble sulten her jeg nå.

Søt liten kar i sink balja :)

Fine vinterbilder du har tatt også.

Ha en fin kveld :)

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Åh, så koslige bilder :) Likte så godt karen i baljen :) Skikkelig skjønn! :) Ønsker deg ein fin søndagskveld! Godklem :)

Torilpia sa...

Jeg husker bare de røde sagogrynene jeg .. men tror ikke jeg spiste dem i grøt-form. Såvidt jeg husker brukte bestemor dem i supper - sammen med rosiner ..

Heldig du som har en kokkelerende mann .. :o) Mye godt han hadde laget til dere.

Synes fortsatt du har det kjempefint hjemme .. og kjøkkenet ditt er bare helt flott. Me like!

Ha ei fortsatt fin uke - klem!

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

mmm....den middagen så rågod ut:-)
Må testes ut!

Skjønn liten tass i baljen også!

Ha en fin kveld*s*