onsdag 2. desember 2009

Julegavetips # 2



Julegavetips #2:
Fløtekarameller pakket i cellofan
.
Handleliste:
3,5 dl kremfløte
200 g hvitt sukker
210 g brunt sukker
2 ts kosher salt (evt. fingersalt som f.eks Maldon)
2 ts vaniljeekstrakt
.
.
1. Bland kremfløte, sukker og salt i en panne. Bruk medium varme og rør rundt med en tresleiv helt til massen koker. Slutt å rør rundt så snart det koker. Om du har ett baketermometer skal massen varmes opp til 118 grader C. Om du ikke har termometer kan dråpetesten brukes. )Drypp litt av massen i kaldt vann og forsøk å rull massen til en kule. Om den kan rulles til en fast kule er massen ferdig).
2. Ta massen av varmen og rør inn vaniljeekstrakten.
3. Hell karamellen i en smurt form og la den stå til den er kald og i minimum 8 timer.
4. Kutt karamellen i ønsket størrelse og pakk den i cellofan.
.

Sist men ikke minst... husk å spise litt selv! Yummi!
Klem ;-)

Ingen kommentarer: