tirsdag 10. november 2009

Dinner rolls/ kokkehatter




Disse er de absolutt beste rundstykkene jeg noen sinne har smakt.


Det du trenger er:


8 ss usaltet smør
4 ss sukker
4 ts salt
1 liter varm melk
1 pk tørrgjær
1 1/2 liter hvetemel
smeltet smør


Forvarm ovnen til 220 grader.
1. Bland sammen smør, sukker, salt og melk i en stor bolle og la det kjøle ned til blandingen er lunken.
2. Rør ut gjær i litt lunkent vann og la det stå i 5 minutter.
3. Ha gjærblandingen og halvparten av melet i smørblandingen og miks godt sammen i 3 minutter.
4. Dekk over og la deigen heve seg til dobbel størrelse på en lun plass.
5. Rør godt i deigen og ha i nok mel til at deigen kan kans på benken.
6. Kna deigen i 3 minutter og la den hvile på benken i 10 minutter.
7. Kna deigen videre til den er glatt. Lag til boller eller kokehatter (lag tre mindre boller og legg dem sammen i en muffinsform). Pensle med smeltet smør. La deigen heve seg til dobbel størrelse.
8. Stek bollene i 12-15 minutter, til de er gyllenbrune.
Enjoy!! ;-)

7 kommentarer:

  1. tusen takk for oppskrift, den er skrevet ned og skal prøves:)

    ha en fin tirsdag:))

    Lillan

    SvarSlett
  2. Sitter på jobben og er skrubbsulten. Tror jeg må bake disse i kveld jeg:) Takk for oppskrift!

    Anita

    SvarSlett
  3. Ååååå de så gode ut, tror det blir lunsj i morgen. Flott blogg du har, her vil jeg gjerne inn å titte igjen :-)

    SvarSlett
  4. God kveld i stuen!
    De så knallgode ut!
    jeg noterer meg oppskriften ;o)

    Så kjekt å høre du er fornøyd med dine Slettvoll møbler!
    Jeg har Barry Beige 71 :o)

    Klem J.

    SvarSlett
  5. Herlig, kjekt med tips og oppskrifter!

    SvarSlett
  6. Hei!
    Så fint at jeg fant den koselige bloggen din. Mange fine bilder fra det flotte hjemmet ditt.
    Kommer gjerne igjen og legger deg til min faste blogg-liste. Ta deg gjerne en tur til meg også.
    PS! Nydelig liten prinsesse du har!

    Ha en deilig dag!
    Varm hilsen fra fra Anette Willemine

    SvarSlett
  7. Hei
    dei rundstykkene/bollene så kjempe deilig ut! Kanskje eg skal gjere et forsøk å lage dei i mrg!

    Koselig blogg du har!

    Ha ein fin kveld

    SvarSlett