lørdag 31. oktober 2009

Halloween!!

I dag skal Halloween feires her i huset. Som jeg har sagt tidligere er jeg tilhenger av alt som gir en grunn til fest og morro, halloween inkludert!

Storebror skal kle seg ut som Kaptein Sabeltann og gå "knask eller knep" sammen med en liten venn.
Vi har også kjøpt gresskar og laget gresskar pai. Har aldri smakt det før eller laget det, men det var nydelig! Helt utrolig godt, og anbefales på det sterkeste.

Pumpkin Pie
Bunnen:
2,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
150 g usaltet smør
2-3 ss vann
Bland mel og salt.Bland inn smør med fingrene og ha deretter i vannet en skje av gangen. legg deigen i kjøleskap en halv time før den skal brukes.

Fyll:
2 dl sukker
1/2 ts salt
1 1/4 ts kanel
1/2 ts malt ingefær
1/4 ts malt nellik
1 boks pumpkin (eller 3 1/2 dl kokt frisk gresskarmasse (skal koke i ca 15-20 min))
1 boks viking melk
2 egg lett pisket

Forvarm ovnen til 210 grader.

Bland sammen alt det tørre. Rør inn gresskar og Viking melk og deretter eggene. Kjevle ut paideigen og legg den i formen. La det være ca en cm paideig over kanten på formen. Ha fyllet i paiformen.


Stek paien i 10 minutter. Reduser varmen til 160 grader og stek videre i ca 45 minutter til fyllet er fast.


Uwææææææææææ! ;-)

torsdag 29. oktober 2009

Nytt fra Vipp!

Vipp har kommet med to nye herligheter!! Disse ønsker jeg meg til jul! ;-)


Minner meg for øvrig om at jeg må lage ønskeliste snart. Alt fokus er for tiden rettet mot dåp neste helg. Denne uka har jeg bakt boller, kanelsnurrer, rundstykker (grove og fine) og verdens beste sjokkiskake.... Så da kan den "spanske inkvisisjonen" bare komme! Vi er klar! ;-) (I alle fall om de vil ha boller...).

søndag 25. oktober 2009

"Nye" klosser


På fredag var jeg innom en bruktbutikk i byen på vår daglige trilletur. Der inne fant jeg ei eske med barneleker og oppi der noen skjønne klosser med tall og bokstaver på. De er slitte og noen av dem er tegnet på, men det er en del av sjarmen...
.
Jeg ga en 10'er for dem (er ikke mye man får for den lenger...) Anyway... lillemann likte dem kjempegodt og leker med dem i sengen på kvelden.


Beklager bildekvaliteten men min private fotograf er for tiden i Vegas og når jeg skal holde på på egen hånd, ja, så er det ikke bedre å få det.... Skulle nok fulgt med i timen innimellom, men men....
;-)

lørdag 24. oktober 2009

Dåpskjolen

Min kjære mamma har heklet en nydelig dåpskjole til vår lille snuppe!



I går ble den ferdig og her er resultatet. Jeg synes den ble helt nydelig! Gleder meg til å ta på henne hele stasen (av redsel for å skitne den til ble det bare testing av lue i dag ;-).


Sukk...


Vi valgte burgunder silkebånd i stedet for rosa eller hvite.


Nå skal vi ut å trille tur i finværet før det bærer av sted i bursdagsselskap!
Ønsker alle en super lørdag! ;-)

tirsdag 20. oktober 2009

Kupp i utlandet!


Jeg leste i søndagens utgave av Dagbladet at krona er historisk sterk og at det er nå man kan gjøre kupp i utlandet. Dette sammenfaller utrolig godt meg at min kjære er i Las Vegas i tre uker med fint lite annet å bedrive enn shopping (er det ikke slik kjære?).



Jeg har ønsket meg masse forskjellig men mest av alt har jeg bedt han finne en nydelig liten julekjole til vår lille frøken. Før han dro "preppet" jeg han med å vise bilder av forskjellige kjoler jeg kunne tenke meg...

(Alle bildene, med unntak av det øverste, er hentet hos Ralph Lauren).
Må si jeg er spent på hva han kommer hjem med... ;-)
Ønsker alle en super tirsdag!

torsdag 15. oktober 2009

Skrapbøker....

Jeg har gått til anskaffelse av to stk bøker. I den ene skal jeg ta vare på ideer og ting jeg har lyst på til feriehuset, og den andre skal jeg bruke til oppskrifter. Det gikk opp for meg at sistnevnte er en nødvendighet når jeg driver å løper frem og tilbake for å finne oppskriftene mine i bloggen og prøve å huske dem til jeg kommer på kjøkkenet (noe jeg aldri gjør...). + at jeg har alltid finner gode oppskrifter i blader og tenker at "det må jeg lage en gang"....
Nå når jeg tenker det skal jeg klippe ut/skrive av oppskriften og lime i boka mi, så blir det kanskje noe av en gang....

Det samme gjelder tips og ideer til oppussing, som farger, stoffer, leverandører og masse annet jeg ikke kommer på akkurat nå. Når jeg kommer over noe jeg synes er pent eller har lyst på skal jeg lime det inn i boka mi, så husker jeg det lenger enn 5 minutter.

Så gjenstår det bare å se hvor lenge det holder før begge bøkene er borte vekk og jeg er tilbake i god gammel tralt? :-)

(Legg merke til at jeg har bloggstylet bøkene mine... !?)

Må forresten få takke alle for koselige hilsener, spesielt når det gjelder lillesnuppa som jeg selvsagt er umåtelig stolt av! ;-)

Tusen takk! ;-)

tirsdag 13. oktober 2009

Babysvømming


I dag var lilletutta på babysvømming for første gang, åtte uker gammel. Ett kvarter i vannet var nok for henne, men etter ett lite skift, sov hun godt i vogna og storebror kunne nyte all oppmerksomhet...


Denne rosen kom min lille prins med til meg i går og må sies å være årets siste fra vår hage. Her snør det nemlig nå....
God natt! ;-)

søndag 11. oktober 2009

Romance at last.....

I går var det endelig rom for en sen middag, bare for oss... (og lillepia som så gjerne også ville være med i stedet for å ligge alene å sove, kan skjønne...).

På menyen stod chevre med rødvin- og balsamicomarinerte fiken til forrett (og litt portvin i glasset..).


Til hovedrett var det biff med mandelpotetstappe, asparges og stekte kantareller.


Til dessert Irish coffee med masse krem...
Nammm....

fredag 9. oktober 2009

Ett lite kupp...

For ei stund siden fant jeg disse to kannene på en antikvitetsbutikk her i byen. Den ene er fra BG og den andre fra Royal Copenhagen. Da det er litt feil med lokkene fikk jeg dem for 150 kr, noe jeg synes et ett kupp!!!
Synes de er nydelige!



Nå skal jeg kose meg med ett glass portvin (nam...) før jeg tar kveld! ;-)

God natt!

torsdag 8. oktober 2009

Hjemmelaget knekkebrød...



I dag fikk jeg smake fantastisk gode hjemmelagde knekkebrød hos en venninne av meg. Jeg fikk oppskriften og skyndte meg hjem for å teste om de virkelig var så enkle å lage som hun sa. Det var de!!

Dette er noe så sjeldent som mat som smaker utrolig godt og i tillegg er "grisesunt"!
Her er oppskriften;


Hjemmelagde knekkebrød
3 dl havregryn
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
4 dl sammalt rug grovmalt
1 ts salt
1 ts bakepulver
8 dl lunkent vann
.
Bland alt og la det stå i fem minutter. Ha røren ut over to langpanner med bakepapir. Stek på 200 grader på nederste rille i ca 50 minutter. (Det er lurt å steke først i 10 minutter og så ta brettet ut og del opp i ønskede stykker med pizzarulle før du fortsetter å steke i nye 40 min. Da blir det lettere å knekke dem fra hverandre).
.
Enjoy!! ;-)

tirsdag 6. oktober 2009

I natt snødde det....!


Da er høsten kommet for alvor. I natt snødde det! Jeg har vært så langt inne i ammetåka, at jeg har nesten ikke merket at sommeren er over...

Dagene går for øvrig i ett... Starter med litt amming, før vi går en lang tur. Så hentes storebror i barnehagen, middag, barne-tv, bading og vips...(!) så var den dagen over!? (Høres det kjent ut?)

Det er under dette hverdags-regimet bloggingen får lide. Det vil si, jeg hadde sikkert hatt tid til å kaste inn ett innlegg i ny og ne, det jeg derimot ikke har tid til er å dille og dalle i hjemmet slik at jeg har noe å blogge om... Her dreier hverdagen seg kun om ren skade- og forfallsbegrensning. (Det gjelder for øvrig mer enn bare interiøret... I går ble jeg offisielt nytt "Friskhus-medlem", så nå skal alt hoppes og sprettes på plass!)


Men nå har jeg tenkt å benytte de neste noen-få-minuttene til å titte litt rundt i bloggeverden.

Stor klem fra Tåkeheimen (hmmmm... mulig nytt navn på bloggen? :-)