søndag 31. mai 2009

Bursdagsfeiring


I morgen er det husbonden sin tur til å feire bursdag. Han ville ha bursdagslunch, så i dag har vi laget til masse forskjellige småretter. Det blir potetsalater, rundtykker, tortillaruller smurt med forskjellig godt, dressinger, salater, og omelett.



Siden det er burdsdag må det være kake også.... Favorittkaken er Suksessterte så det blir dessert.


Bordet er dekket, så det meste skal være klart;-)




Vi pleier å vekke hverandre med frokost og pakker på sengen, så i morgen må jeg å lillemann komme oss opp først....



Nå skal vi se filmen "The curious case of Benjamin Button".
Ønsker alle en super kveld!

fredag 29. mai 2009

Jenterommet



Nå begynner jenterommet å bli ferdig.... I morgen skal gangen mellom barnerommene (forhåpentligvis) gjøres ferdig. Her skal det blir det bok/lekehyller på den ene veggen og litt kangger for å henge sekker og slikt.


Tusen takk for alle koselige kommentarer dere legger igjen hos meg! ;-)


Nå skal jeg se Mord og mysterier...


Ønsker alle en avslappende fredag! :-)

tirsdag 26. mai 2009

Rabarbra grøt



Det er mye som gir meg sommerstemning men på toppen av min liste befinner rabarbragrøt seg.
.
Nydelig sur-søt sommersmak som minner meg om farmor og å ligge under radioskapet hjemme hos henne å lytte til barnetimen med en stor skål rabarbragrøt foran meg på gulvet...
Jeg lager den slik hun gjorde.

Rabarbragrøt
Rabarbra
Sukker
Potetmel
Vann
.
Rensk og kutt opp så mye rabarbra som du ønsker å bruke. Legg denne i en kasserolle og fyll opp med vann så det dekker rabarbraen. Tilsett sukker (alt etter hvor mye rabarbra du har brukt). Litt først og etterhvert som det koker opp tilsetter du mer og smaker til. Den skal ikke være for søt. Kok rabarbraen så den blir mør og løses opp.
.
Trekk kasserollen av platen og tilsett potetmel jevnet i vann. Også her kommer mengden an på hvor mye rabarbra og vann du har brukt. Visp jevningen inn til det tykner godt. Ikke kok opp etter at du har rørt inn jevningen.
.
Server med sukker og melk.



Nammmm....! ;-)

søndag 24. mai 2009

Burde - burde...


Som alltid når våren kommer er det en hel haug med arbeid som venter i hagen. Den siste uka har vi heldigvis hatt hjelp av moren min og mannen hennes (Tusen, tusen takk!!!), og det er ikke lite som har blitt gjort.


Fronten av huset. Her er to av portene som har fått en vårshining...

Portstolpene har blitt pusset ned og malt på nytt. Smijernsportene har blitt pusset og behandlet med ruststopper. Baksiden av hagen er ryddet og planert, sådd og beplantet (bringebær, blåbærbusk og krypestauder). Ny skifervei er lagt på baksiden og skiferplatting til spisebordet er lagt. I tillegg er døde busker fjernet, alt av hekk og busker tynnet og klipt og kompostbinge snekret.


Baksiden (som inntil nylig var ett eneste stort krater bestående av asfalt, takstein, materialer og ugress...). Nå er det lagt platting av skifer (blir penere når gresset får vokst), bærbusker er plantet og ett monster av en trampoline er kommet opp.



Synes disse tulipanene er urolig lekre. Lange og elegante...

Min mor og jeg har begrenset oss til å legge ny duk under rosebuskene og fylt på med bark og sort og hvit rullestein. Håper det hjelper litt mot ugresset. Jeg synes nemlig det er pyton å luke, og spes. under rosebusker... Au!



Phuu... Blir sliten bare av å tenke på det. Regner med at det blir en stund til de tør å komme på besøk igjen....

Men det var utrolig godt å få gjort dette. Nå kan vi gå sommeren i møte med litt mindre på listen over ting som burde vært gjort. Burde - burde - burde.....


Litt gjenstår selvsagt. Gjerdet rundt huset burde vært byttet og en liten sandkasse til prinsen skulle vært satt opp, men det får stå på "Burde-listen" en stund.
Akkurat nå tror jeg min kjære "burde" slappe av.... :-)
Ønsker alle en "Burdefri" søndagskveld! ;-)

Det enkle er ofte det beste....


Her er en rett jeg har dilla på for tiden. Ble introdusert for dette av en venninne og nå lager jeg det rett som det er...


Det du trenger er;
Cherrytomater (gjerne søte)
Mozzarella ost
oregano
Salt (havsalt, gjerne Maldon)
Litt god olivenolje


Kutt tomatene i to og Mozzarellaen i passe biter. Krydre med oregano og smak til med havsalt. Ha litt olivenolje over og bland.


Nammm...... :-)

lørdag 23. mai 2009

Pavlova - Marengskake


Bunn
4 eggehviter
1/2 ts bakepulver
3 dl sukker
.
Stivpisk eggehvitene. Bland bakepulver og sukker og fortsett og piske mens sukkert tilsettes litt etter litt. Fortsett og pisk til sukkeret danner stive topper. Lag en runding av marengsen på bakepapir (du kan også lage to mindre rundinger og lage to lag på kaken). Stek kaken midt i ovnen ved 150 °c i 10 min. Senk deretter temperaturen til 100 °c og stek videre i ca 2 timer.


Krem
1 pk kremfløte
1 pk vaniljekrem
.
Pisk fløten til krem (uten sukker) og bland deretter i vaniljekremen.



Ha kremen på den avkjølte bunnen og fyll på med jordbær, ripsbær, blåbær eller kiwi. Sylige og gode bær og frukter passer best.



Enjoy! ;-)

torsdag 21. mai 2009

Gjesterommet


Gjesterommet har fått gjennomgå en liten vårshining. Nye nattbord og nattbordlamper er kommet på plass og bildet jeg fikk av min kjære til jul har fått plass over sengen.





En litt sommerlig hvit og blå lift i vinduet er også med på å skape litt mer sommerstemning...

Gangen ble ryddet for noen dager side og så slik ut i nøyaktig to sekunder....

Håper alle har hatt en fin himmelsprett! ;-)

onsdag 20. mai 2009

Litt mer fra "dødsboet"...



Som jeg fortalte i ett tidligere innlegg, legges Slettvoll ned her i Bodø. Til min store fortvilelse.... Jeg har vært og sikret meg noen flere skatter fra salget under fanen "Nå eller aldri!".



Fikk kapret to nydelige porselenskrukker. Boka som ligger under heter "Family houses". Denne fikk jeg til halv pris. Nydelig bok som anbefales på det sterkeste!




Endelig fikk jeg lampa jeg har ønsket meg... For ei stund siden hadde jeg ett innlegg med plan for lesekrok. Innlegget finner du her. Nå har jeg kommet ett godt stykke på vei. Mangler bare en lenestol.

To bokser til alt mulig dill dall.... kan aldri få for mye oppbevaring...

Dongeripute... Skulle gjerne hatt fler av denne...


Fotografen er for anledningen med på bildet (godt plantet i lenestolen...). Ingenting å si på innsatsen. Om ikke lenge blogger jeg vel kun om det jeg kan se fra dette punktet... hihi..
Ha en super dag! ;-)

mandag 18. mai 2009

Vår-rydding...


Da har jeg ryddet litt i lesekroken. Jeg har gått å sett på denne kroken lenge uten helt å få gjort noe med den, så endelig fikk jeg ånden over meg.
Strykevann fra Durance kan ta noe av æren for at alle dukene og serviettene ble strøket.... Det lukter helt fantastisk! :-)

Her har ett lite bord fått plass så man kan sette fra seg en kaffekopp....




Været er fortsatt nydelig så for tiden koser vi oss mest i hagen...

;-)

søndag 17. mai 2009

Gratulerer med dagen!!!



Da er en nydelig 17. mai vel overstått. Lillemann har sloknet etter å ha deltatt i barnehage-tog, tivoli, grilling og trampolinehopping. Pittelitt sliten.... ;-)

Været har vært nydelig! Sol og varmt. I år var det ikke plass til meg i bunaden (noe som eg. passet meg helt utmerket med tanke på temperaturen..), men jeg skal komme sterkere tilbake neste år.
Ønsker alle en fortsatt nydelig 17. mai!

lørdag 16. mai 2009

Bursdagsfeiring



I dag ble jeg vekket med frokost på senga og gaver. Været var nydelig og flagget var heist. Til alt overmål hadde en av mine beste venninner fått en liten gutt i løpet av natta. En nydelig liten prins!


Bursdagen ble feiret i hagen med kaker og kaffe og selv om det ikke er lov å klage må jeg si at det var nesten for varmt.


Denne kaka er laget (med hjelp) og pyntet av min lille skatt.... Var den ikke søt?

Utrolig koselig!

Jeg fikk masse fint i gave. Fra guttene mine fikk jeg morgenkåpa jeg hadde ønsket meg og fra guttene + svigers fikk jeg Tivoli radio. Fra mine foreldre fikk jeg Toms sko. For de som ikke har hørt om disse er det slik at for hvert par som selges gir produsenten ett par til barn som trenger det. Du kan lese mer om om skoen her.


Nå skal vi se Melodi Grand Prix.
Heia Alexander!!! ;-)

Ønsker alle en super 17. mai!!!!